Leverantörer

Leverantörer

deltapreg

Vår leverantör av prepreg heter Delta Preg S.p.a. och är en etablerad leverantör av material till kompositindustrin.

Genom Delta Preg erbjuder vi:

Material med bra kvalitet, både strukturellt och utseendemässigt

Material med flexibel härdningstemperatur 40-150 C

Material även för verktygstillverkning

Snabbhärdande system ( 5 min vid 150 C), samt system som tål >300 C kontinuerlig drift
Korta leveranstider, inom 3-4 veckor från order i normalfallet.

Konkurrenskraftiga priser

saertex

SAERTEX GmbH & Co. KG är världens ledande tillverkare av så kallade Non Crimp Fabrics, dvs avancerade mulitiaxiella vävar för bland annat båt-, bil och flygplansindustrin.

SAERTEX tillverkar även UD vävar, material där alla fibrerna ligger i längdriktningen. För att fibrerna ska hålla ihop under tillverkningen av kompositen finns det några olika varianter av lösningar. Genom SAERTEX kan vi leverera vävar i glas-, aramid- kolfiber m.m. i vikter mellan  100 – 4000 g/m2, vidare har man tagit fram en brandhämmande produkt SAERTEX LEO®, kärnmaterial för sandwichkonstruktioner SAERcore® . SAERTEX har även tillverkande enheter samt möjlighet att hjälpa till med tillskärning av färdiga kits samt dimensionering.

innovation

VAC Innovation förser komposit och glaslamineringsindustrin med ett stort urval av processmaterial (vakuumbag, släppfilm, m.m.)

Alla framtagna för att ge en teknisk lösning till ett konkurrenskraftigt pris.

VAC Innovation är kända för sin kvalitet och sin kundservice.

Porcher Industries tillverkar vävar av alla de vanliga fibrerna, t.ex kolfiber, aramidfiber samt glasfiber. De tillhandahåller vävar från 19 g/m2 med glasfiber ända upp till 1 350 g/m2 kolfibervävar. Alla de vanliga vävningsvarianterna finns så som plain- twill- och satäng. Vi håller några av dessa kolfibervävar i lager hos Svenska Tanso om mindre mängder önskas köpas.

Porcher har även termoplast prepreg i sitt sortiment med ett antal olika matriser.

tfp

Technical Fibre Products tillverkar olika typer av ytmattor som används för att uppnå olika egenskaper hos laminaten, som tex utseende, elektriska egenskaper eller brandhämmande. Dessa mattor består av lämpliga typer av fibrer som ligger slumpvis utspridda i ett jämnt lager. De hålls samman av ett bindemedel.

siltex

Siltex tillverkar flätade produkter med de vanligaste typerna av fibrer så som kolfiber, aramidfiber och glasfiber med mera. De kan tillverka både släta flätor och ”strumpor” i flera olika bredder, diametrar och längder.